Vincent

Vincent is een ware duizendpoot. Hij is sportief, muzikaal, bouwt graag maar is vooral eeuwig nieuwsgierig. Hij wil over alles het fijne weten. Die ingesteldheid heeft ervoor gezorgd dat hij thuis is in techniek, wetenschap, geschiedenis, talen, enz.

Vincent heeft een meer dan tien jaar lange loopbaan als leraar die hem van kleuters tot universiteitsstudenten heeft geleid, De meeste jaren was hij actief als leraar aardrijkskunde van 12 tot 18-jarigen. Het is steeds een grote drijfveer om te vernieuwen, om werkvormen aan te passen of om het lessensysteem in vraag te stellen. Maar nog groter is de ambitie om de leerlingen die het moeilijk hebben een gepaste aanpak te bieden. Oud-leerlingen prijzen Vincent om zijn zorgzaamheid.

Recent schoolde Vincent zich bij als coach voor beelddenkers via Sandra Kleipas, bekend van de Survivalgids Voor Beelddenkers.

Vincent is de vaste begeleider in Wijland. Het onderwijsgedeelte neemt hij op, maar ook het creatieve stuk is zijn ding.

Vincent neemt loopbaanvermindering om zich als vrijwilliger te kunnen inzetten voor vzw Wijland.

Tinne

Geholpen door haar gevoelige zintuigen weet Tinne vaak erg goed wat mensen nodig hebben. Geschoold als maatschappelijk werker, bijgeschoold tot autisme-expert en thuis in beelddenken, hoogbegaafdheid en depressie is ze een onmisbare schakel om het traject van de Wijlanders mee uit te tekenen. 

Tinne is het brein achter Wijland. Ze is een krak in organisatie, administratie, wetgeving,... en dankzij deze talenten staat het project als een huis. Dankzij Tinne kunnen Wijlanders op hun beide oren slapen.

Omwille van reuma werkt Tinne al enkele jaren niet meer. Haar engagement situeert zich nu vooral thuis, ze neemt fulltime zorg op voor de twee kinderen die niet naar school gaan en thuisonderwijs krijgen. 

Tinne heeft een passie voor autisme, ze zet zich als vrijwilliger in voor VVA aan de autismetelefoon en in het infohuis autisme en behaalde recent het diploma als autismedeskundige aan AP Hogeschool met grote onderscheiding.

Als hooggevoelig persoon weet zij als geen ander hoe belangrijk rust, ruimte, natuur en respect voor het eigen tempo voor gevoelige mensen is.

Binnen vzw Wijland zal Tinne intakegesprekken doen, het team begeleiden , overleggen met ouders, school en hulpverleners, samen nadenken over een goeie planmatige aanpak, administratie, facturatie,...

Sep

Sep is 11 jaar, ongelofelijk humoristisch en verstandig. Hij houdt van voetbal spelen, kijken en erover praten.

Sep apprecieert eerlijkheid en oprechte contacten met mensen. Hij kan goed aanvoelen, invoelen en meeleven.

Hij heeft autisme en is hoogbegaafd. Hij heeft enkele moeilijke jaren achter de rug waarin een reguliere school, maar ook buitengewoon onderwijs niet voldoende veiligheid konden geven en geen antwoord konden bieden op zijn nood aan een eigen parcours.

Elke dag gaat het beter met Sep, Zijn vertrouwen in kinderen groeit stilaan maar nog belangrijker, zijn zelfvertrouwen is ook terug in ontwikkeling. Na een periode van 2 jaar gaat Sep nu weer halftijds naar school. Hij combineert school met 2 dagen Wijland.

Sep was voor ons een inspiratiebron om dit project op te zetten.

Hij is een van de kinderen die je zal tegenkomen bij Wijland.

Nien  

Nien is 9 jaar en een creatieve duizendpoot. Zij knutselt non-stop met papier, elektronica, computer, stof,... Een echte uitvinder is ze.

Ze heeft een warm hart voor dieren, vooral voor honden en wolven.

Ook Nien is hoogbegaafd en heeft het moeilijk om mee te draaien in het regulier onderwijs. Zij bruist van enthousiasme en leerhonger als zij op haar eigen manier mag leren en ontwikkelen.

Nien heeft rust en stilte nodig en kan goed opschieten met mensen die haar respecteren en accepteren.

Nien is op dit ogenblik voltijds thuis en brengt 2 dagen door op Wijland waar ze zich vooral creatief bezig kan houden.